Bästa träningen

Vad tänker du när du hör det? Kanske finns det en träningsform som är bättre än alla andra?

Jag träffar många människor som söker “den bästa träningen”. Jag kallar dem sökare. För de söker alltid något annat än det de redan har. De testar en träningsform under några veckor. Och tänker att det måste finnas något mer, något bättre. Så de testar något annat. Och något annat. Alltid sökandes efter något nytt. Många gånger tränar de flera olika saker samtidigt för att hitta det bästa.

Det visar sig inte bara i träningen. De söker i regel ständigt efter nytt jobb, ny hobby, ny lägenhet eller en ny bok för att lösa sina problem.

Men om vi ser världen för vad den egentligen är.
Jag tror både du och jag har förstått att det inte finns något magiskt piller som direkt ger oss de resultat vi vill ha. Så varför försöker ändå så många människor att hitta det?

Jag tror även att både du och jag vet att den bästa träningen inte finns. I alla fall inte i den mening att vi inte behöver sätta av tid till träningen, göra det bästa vi kan, hålla i träningen regelbundet och öka motståndet successivt för att få utveckling. Begrunda den meningen. För när du förstår den så har du redan hittat den bästa träningen. Läs även ett tidigare inlägg som handlar om att börja träna. 

Vad kan vi göra för att sluta söka?

Se verkligheten för vad den är. Det finns ett citat som säger “all mänsklig olycka kommer från att inte möta verkligheten precis som den är, utan filter.”

Det krävs arbete för att uppnå hälsa. Det krävs arbete för att få utveckling i sin träning.
Se bara på de bästa idrottsmännen. Björn Borg stod åtta timmar per dag och slog en tennisboll i en garageport. JO Waldner övade servar långt efter att alla andra hade gått hem från träningen.
De här är idrottsmän på super elitnivå. Men även om du bara vill uppnå bättre hälsa och bli starkare så krävs det att du sätter av tid till träningen och håller i den under väldigt lång tid. Det går inte att gena. Det går inte att träna hårt under en kort period. Det måste bli en vana. Och det kan vi hjälpa dig med.

Bestäm dig för att träna regelbundet istället för att träna hårt. Det är den bästa träningen, och det kommer ge dig mycket bättre utdelning. Det kan jag lova dig.

Arbeta hårt, njut sen
Coach Simon Wärja

Fler nyheter

Skrivet torsdag, 19 januari, 2017